Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Et glædeligt budskab …

Lad os nu ikke være så negative! Hvad gør det, at letbanen til Århus endnu ikke kører? Hvad gør det, at den først kommer til at køre til næste år? Tror vi nok. Hvad gør det, at det tager over to timer at komme på arbejde med rutebil og bus (og tilsvarende hjem igen, hvis altså ikke jeg misser en rutebil på grund af forsinkelser), selv om afstanden kun er 40 km? Hvad gør det, at regionen beskærer kørslen med rutebiler og nedlægger enkelte ruter? For med den nye skattereform fra regeringen vil jeg få råd til at fordoble antallet af Lamborghinier i min garage! Endda uden at jeg skal afsætte flere penge til forsikring og vægtafgifter! Og uden at jeg skal afsætte penge til at udvide min garage. For jeg har ingen Lamborghini, og en fordobling af ingenting er stadig en fordobling. Så derfor er glæden dobbelt så stor!

Men jeg må jo nok indse, at hvis glæden skulle tage overhånd, så er der stadig ikke plads på det psykiatriske hospital til mig eller andre med manisk galskab, vrangforestillinger eller andet skidt. Men man kan jo ikke få råd til alting. Vi må jo prioritere.

 

Se mig i øjnene!

Forskellige frihedselskende politikere kræver, at der indføres forbud mod burka og helst også niqab. For i et demokrati er det vigtigt, at ”vi kan se hinanden” og ”se hinanden i øjnene” – siges det. I forvejen har vi et maskeforbud (som vist mest er tænkt til demonstrationer, ikke fastelavn og julemandsoptog). Og jeg har oplevet en butik, hvor det var forbudt at bære hat. Det var vist af hensyn til de mange overvågningskameraer. Nogle hævder, jeg ved ikke, om det er rigtigt, at Danmark er det land med flest overvågningskameraer i forhold til befolkningens størrelse. Men det er så åbenbart kun godt, at hackere stiller live video fra overvågningskameraer i private hjem til rådighed for almenheden. Så kan man da få fornøjelse af dem (hvis man har sådanne lyster). Så mangler vi vist kun et generelt forbud mod solbriller, især de metalcoatede af generalstypen. For vi skal jo kunne se hinanden i øjnene! Uanset om andre har lyst til det.

 

At holde fast ved det gamle og kendte

Når nogen vil lave noget nyt, står de kloge altid klar med gode råd: Det kan du godt opgive, det vil ikke dú, sådan har vi aldrig gjort, spar du dig din møje! De kloge får som regel også ret. Det gik ikke, Granberg. (Granberg var en svensk ballonskipper, hvis demonstrationsopvisning i København i 1857 mislykkedes.)

Alligevel bliver de naive og de ”gale” ved. De slår på en sten med en anden for at se, om de ikke ved kunst kan lave en lige så skarp kant som på den sten, de trådte på for nogle dage siden. Og det lykkes af og til og bringer menneskeheden fremad. Håndkilen, der skaffede kød, bliver til stenøkser, pile og spyd, der, ud over at man kan slå naboerne ihjel, skaffer mere kød og forresten gør det muligt at bygge rigtige huse i stedet for at nøjes med telte og klippehuler (som der altså ikke er så mange af).

Læs mere…

 

Fejlvurdering

USA's præsident, Donald Trump, gik til arbejdet med en forestilling om, at han som ”erfaren forretningsmand” nemt ville kunne løse de gamle konflikter med Rusland, Nordkorea og Syrien ved at behandle dem som rationelle modstandere, hvor man kunne finde løsninger, der var til begge siders fordel. Han tog fejl. Ikke fordi de pågældende lande agerer irrationelt (selv om vor hjemlige presse hele tiden fortæller os det), men fordi Trump tog fejl af sine modstandere. Modstanderne sidder ikke først og fremmest i Moskva, Pyongyang og Damaskus. Næh, de sidder i Washington og andre steder i USA. Trump gør nu samme erfaring, som Bill Clinton. Dwight D. Eisenhower og andre har gjort. Tingene er ekstra komplicerede, når forretningsinteresser og hjemlige intriger spiller ind.

 

Nordkorea og Politiken

(Indlægget afvist af Politiken)

Politiken ved Anders Jerichow opfordrede d. 1.8. Kina til at ”neutralisere” Kim Jong-un, da han er aggressiv, vanvittig, undertrykkende, forfølger sine kritikere osv. osv.

Men Nordkorea ledes ikke af en vanvittig. Landet er ikke specielt aggressivt. Men med en tvivlsom nabo i syd og et USA, der hele tiden fabler om at angribe og udslette landet, kan det slet ikke undre, at Nordkorea satser på, at et evt. angreb vil få ubærlige konsekvenser også for angriberne. Det er logisk og – situationen taget i betragtning – fornuftigt. Selvfølgelig ville de ressourcer, der nu bruges på militæret, gøre mere gavn på civile områder – hvis man altså turde stole på, at man ikke blev angrebet.

Læs mere…

 

Burka, niqab, skæg og høje hæle

Forskellige politikere og debattører (er det en jobbeskrivelse?) ivrer for, at der skal indføres forbud mod de ansigtsdækkende beklædninger burka og niqab. Argumenterne skifter fra, at klædningerne er kvindeundertrykkende, over at andre har krav om at kunne se folks ansigter og helt over til, at der er tale om religiøse beklædningsgenstande, og at disse er uønskede. I så fald medtages gerne tørklæder under ønsket om forbud (visse steder). Argumenterne for at forbyde tørklæder medtager dels påstanden om, at de skulle være religiøse, dels det noget modstridende argument, at Koranen ikke nævner tørklæder.

Læs mere…