Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Fake New, hvordan det skal gøres og ikke skal gøres

»Fake News er noget, som Rusland bruger mod det demokratiske Vesten. Og det er noget meget nyt og farligt, der udbredes via Facebook og obskure hjemmesider.« Sådan kunne man, temmelig groft og forenklet, beskrive holdningen til falske historier i medierne. Men ideen med at bruge løgnen for at fremme politiske mål er ikke ny og ikke nogen russisk opfindelse. Og for den sags skyld er ikke alle »fake news« løgn. Men somme tider er det bare nemmere at hævde, at det er Putin, der har har skabt historien, end at forsøge på at bortforklare.

Læs mere…

 

Diskrimination

Brøndhøj Kirke annoncerer efter en ny præst. I stillingsopslaget står, at den nye præst skal være villig til at vie folk af samme køn efter det ritual, der nu hører til den slags i Folkekirken. Menighedsrådet signallerer altså en åben holdning til homoseksualitet. Den kirkelige højrefløj protesterer. Der er her tale om diskrimination! Evt. sorte præster (melanopresbytere) diskrimineres i at udøve deres ret til at diskriminere homoseksuelle. Jamen, det lyder da vederstyggeligt. Man kan ikke sådan lave sig den kristendom, som man har lyst til. Deus non vult! Den version af kristendommen, som man modificerede i Nikæa i 325 og ved andre synoder, og som man atter modificerede ved reformationen, som var en modifikation af Moseloven, lader sig ikke sådan modificere! 

Så man vil bebrejde Islam, at man ikke har haft en reformation og i øvrigt ikke har tilpasset sig tiden (ikke helt rigtigt), men Den Sorte Bog er evig og uforanderlig og ... 

Man har vurderet, at antallet af regulære skrivefejl i Det Nye Testamente (variationer) overstiger antallet af ord i samme skrift. Dog er langt de fleste revnende ligegyldige småfejl. Men der er også blevet tilføjet afgørende forbedringer og oversættelserne, også i Det Gamle Testamente, er af og til det rene svindel. Kristendommen har ikke »til alle tider« været evig og uforanderlig. Hævder man det, har man intet fattet. 

Senest opdateret (Onsdag, 03. januar 2018 21:06)

 

Fire and forget

Fire and forget er betegnelsen man bruger om våben, der, når de er affyret, selv finder frem til eller ligefrem forfølger målet. I den simpleste udgave kan der være tale om varmesøgende missiler anvendt mod fly. Det viste sig hurtigt, at man ikke kunne være helt sikker på, hvad eller hvem disse målsøgende missiler kastede deres opmærksomhed på.

Men det, jeg egentlig ville skrive om, er det almindelige princip: Hire, fire and forget. At virksomheder forventer til enhver tid at kunne hyre kvalificerede »medarbejdere« i tilstrækkeligt antal (dvs. at der er så mange at vælge iblandt, at de ikke tør kræve en ordentlig løn), at man kan fyre dem og glemme dem, når man ikke længere har brug for dem (i stedet for f.eks. at efteruddanne sine ansatte, så de også kan klare nye arbejdsopgaver). Og at virksomhederne kan skælde ud over, at der ikke er ledige mennesker med de kompetencer, man skal bruge lige her og nu! Og endelig ikke mere for så kunne de måske begynde at tænke selv.

Læs mere…

 

Hedendom og kristenskab

Overskriften lyder forkert, ikke sandt? For det er jo omvendt – ikke? Kristendommen er sandheden, vejen og livet. Hedenskab (og værre endnu – den fæle ateisme) er en vranglære!

Religion kan have sine smukke sider. Den kan give én støtte i svære tider, fornemmelsen af at man ikke er alene med sin sorg eller rædsel. At nogen vil én det godt, at nogen tager sig af problemerne. At det hele har en mening, selv om man som usseligt menneske ikke kan se det store billede. Religion kan, af og til, opfordre til, at man opfører sig ordentligt. Det er jo heller ikke dårligt.

Religion, uanset hvad art den har, kan også have en meget styg side. Den kan bruges til at sætte skel mellem os, der har retten og sandheden, og hedningerne, der er vildfarne, fordærvede, onde osv. Som skal belæres. Som skal frelses. Som skal sættes på plads. Dette er især vigtigt, når hedningerne besidder ressourcer, som vi, de gudfrygtige, har brug for. Det kan være land, olie, kobber, guld – eller deres arbejdskraft. Hedninge er gode slaver. Og det behager Gud. Er der ikke hedninger nok, så ser Gud nok alligevel tålsomt på (endnu) en retfærdig krig: Gott mit uns!

Denne brug af religion til at retfærdiggøre rov er ikke særegen for kristendommen. Islam har gjort det samme. Det har assyrere, aztekere og babyloniere også, blandt mange andre. Vore hedenske forfædre, de ”gæve” vikinger, var særegent plagsomme for vore naboer (muligvis uden at de havde behov for en religiøs motivation). At disse naboer pugede rigdomme sammen i klostre og kirker, var jo blot yderligt motiverende. At de kristne frankere havde ”missioneret” med sværdet i saksernes land og ligefrem havde forsøgt at true den danske konge Gøtrik, var jo næsten en casus belli for danskerne (desuden var frankerne – og angelsakserne – meget dårlige til at forsvare sig). Romerne var måske mere kyniske, selv om de da forresten mente at udbrede fred og civilisation og bekæmpede gallernes menneskeofringer. Romerne ofrede ikke mennesker (længere), men de havde da nogle meget perverse fornøjelser i deres gladiatorshows.

Læs mere…

 

Skjulte budskaber?

Visse kristne har altid nydt at lede efter skjulte budskaber i film, billeder og især musik. Når de fandt et eller andet, var der fryd blandt de Herrens udvalgte, for det var altid et eller andet satanisk budskab. Mange rocknumre afslørede, hvis man afspillede dem baglæns (og drak en halv flaske whiskey), budskaber i retning af: »Hail Satan, hail Satan!« Præcis hvilken undergravende effekt på ungdommens moral, disse »budskaber« skulle have, når de kun var hørlige for de troende, er aldrig gået op for mig.

Men jeg vil også være med. Jeg har fundet hemmelige budskaber hos Microsoft! De er godt nok noget modstridende, men hvis man læser Johannes' Åbenbaring bagfra, så bliver alt klart! Desværre kniber det med whiskeyen, men her kommer afsløringerne.

Læs mere…

 

Tankados kode af Dan Brown

Jeg fandt bogen hos et antikvariat – i kassen ude foran. Den kostede kun tyve kroner, og den skulle handle om NSA og kryptering og sådan noget. Det lød jo lovende, selv om Dan Brown da har et noget tvivlsomt rygte. Tyve kroner var i hvert fald ikke det strå, der giver kamelen rygproblemer, så jeg købte den.

Jeg kan ikke påstå, at det er den ringeste bog, jeg nogensinde har læst, men den kommer ind på en flot andenplads. Den ringeste bog, jeg har læst, er … tja, måske er det faktisk den ringeste bog?

Læs mere…