Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Photoshop

Den udbredte brug af photoshopping i reklamebranchen undrer mig mere og mere. For nogle gange forstår jeg ikke, hvad besparelsen går ud på i forhold til at tage det rigtige billede. Og i øvrigt er det så gennemskueligt, at det må gøre ondt på andre end mig.

Jeg har set to glasker øl, med hver sin etikette. Men "dugdråberne" på flaskerne var nøjagtig ens. Har man lagt dugdråberne på i Photoshop? Det er ellers så nemt med en forstøversprøjte, når man alligevel skal tage fotografiet. I øvrigt var flaskerne og indholdet også det samme. Der må have været arbejdet ganske hårdt i Photoshop.

Så er der alle reklamerne fra diverse supermarkeder: Polske kantareller. Der er taget et foto af TO kantareller og så er det klippet ud, drejet og skaleret til at ligne en håndfuld. To pølser med gule ærter, der er fuldkommen ens. To kyllinger, der er mere ens end enæggede tvillinger. Osv. osv.

I dag så jeg i Brugsen glas med tørrede svampe. Kantareller, Karl Johan og Blandede svampe. Etiketten på de blandede svampe var lavet ved at kopiere kantarellen og spejlvende Karl Johannerne og så skalere lidt og lægge dem oven på hinanden.

Man har sparet nogle fotograftimer til fordel for en grafikers tilsvarende arbejde. Er en grafiker virkelig så meget billigere end en fotograf?

Og så har jeg slet ikke nævnt modebladene (som jeg alligevel ikke læser), hvor sjusket Photoshop-arbejde eller 
manipulerede modeller ikke er noget særsyn.

Senest opdateret (Torsdag, 14. juni 2012 17:59)

 

Sparepærens endeligt

Når man som god borger har sparepærer i fatningerne, skal man huske på, at de indeholder små mængder kviksølv! Hvis en sparepære går i stykker, er der få enkle regler, man skal huske på, for at bevare sin og familiens helse.

1. Åbn straks alle døre og vinduer.

2. Gen familie og kæledyr ud af huset med det vuns.

3. Ifør dig ABC-dragt af butylgummy med åndedrætsværn, helst i form af røgdykkerudstyr.

4. Skrab resterne af pæren op med et stykke karton/pap og kom dem i en plastikpose.

5. Aflever plastikposen på genbrugspladsen.

6. Riv huset ned.

7. Grav al jorden væk i én meters dybde.

8. Kør det hele på Kommunekemi.

9. Køb en ny sparepære og hyg dig ved dens dødssyge lys.  Spis evt. et par makreller.

 

Yell