Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Persondataforordningen

Remember, remember, 

the 5th of November

The Gunpowder Treason and plot;

I know of no reason 

why Gunpowder Treason

Should ever be forgot.

 


Nå ikke? Du har nok ikke hørt om GDPR og retten til at blive glemt?

 

De rige siger tak!

Hvad der er stjålet, er tjent. Først fik vi dig til at redde vores røve med skattebetalte bankpakker. Så stjal vi hundreder af milliarder af euro - fra dig. Hvad tror du, vi gør næste gang? Kapitalens frie bevægelighed er EUs største og vigtigste frihed. Frihed for ansvar, frihed fra kontrol, frihed fra straf. 

eurosedler

De naive er taberne, de naive betaler. Du betaler. Også næste gang og næste gang igen. 

 

Vi siger så mange tak! Fjolser. 

 

Eller som Bertolt Brecht udtrykte det:

Hvem er den største skurk? Ham der røver en bank, eller ham der grundlægger den?

Senest opdateret (Søndag, 21. oktober 2018 20:10)

 

Dysfunktionalismen

Da den industrielle revolution begyndte at tage fart i midten af 1800-tallet, var et af resultaterne (som formålet var) en strøm af relativt billige, masseproducerede varer. Mange af dem var af støbegods: ovne, komfurer, kødhakkemaskiner, symaskiner, elevatorstole, bybænke, gelændere (den med griffen), gadelygter, støbejernskors, haveborde … Karakteristisk for mange af disse varer var, at de blev dekoreret i en underlig nyrokoko-stil. Der var snørkler og forgyldninger (dvs. guld var det ikke, industrien skabte også guldbronzen – fine messingflager rørt ud i lak), underlige komplekse mønstre, griffer og løvefødder (nogle syntes gravet ud af Pompeii) og overføringsbilleder med fornemt tryk, mønstre og firmanavne. Det blev mere og mere påklistret, vulgært og billigt.

Læs mere…

 

Denke daran …

Denke daran. Das Abhören ausländischer Sender ist ein Verbrechen gegen die nationale Sicherheit unseres Volkes. Es wird auf Befehl des Führers mit schweren Zuchthausstrafen geahndet.

Sådan en tekst forventedes tyske statsborgere at have monteret på deres radio (mørkorange sedler, der kunne smyges om skalaknappen, blev uddelt til folket). For udenlandske sendere bragte fake news og undergravede den nationale sikkerhed.

So war's damals.

Den danske regering vil give PET en ekstra bevilling på 43 millioner for de næste fire år, lige som FE også skal styrkes. Pengene skal bl.a. bruges til at bekæmpe russisk misinformation og indblanding i dansk politik, herunder det folketingsvalg, der truer inden for det næste år. Hvad det hele konkret går ud på, kan man ikke fortælle.

Læs mere…

 

En hypotetisk virksomhed

Teknomaner og journalister forestiller sig en nær fremtid, hvor parforhold er erstatet af sex-robotter. Så jeg forestiller mig følgende sagt i en nær fremtid nær dig:

Not tonight, dear. I have an update. 

 

Helvede eller paradis på jord?

Højrefløjen, som sjovt nok er en meget religiøs højrefløj, har altid forbandet venstrefløjen for at ville spille Vorherre og skabe et paradis på jord. Dette er ifølge dem umuligt (fordi mennesket pr. definition er syndefuldt osv.) og vil altid føre til skabelsen af et helvede på jord. Se blot på Pol Pot og Stalin!

I stedet skal menneskene bøje nakken, lide tålmodigt og se frem til at høste vores velfortjente løn i Himlen – efter vi er kreperet. Vil vi ikke det, kan de godt sørge for, at vi kreperer noget hurtigere!

Så mens vi måske ikke døjer med Pol Pot, så er der stadig arbejdsløshed, overbelagte sygehuse/ventelister (især i psykiatrien), dårlige/for få boliger, dårlige skoler, forurening, krig … Men vi skal være taknemmelige, for andre har det værre end os. Vi skal være så taknemmelige, at vi accepterer, at tingene bliver værre – til gengæld for skattelettelser til de rige.

Er der sprøjtegift i drikkevandet, så må vi acceptere, at den private ejendomsret til jorden er vigtigere for de få, end rent vand er for resten. Desuden kan vi ikke vide, hvor farligt vandet er. For luften og maden er også forgiftet. Så dødsårsagen, når vi engang stiller op ved ventelisten foran Perleporten, er nok, at vi ikke har motioneret nok. Så kan vi lære det!

Men er problemet ved at ville skabe et paradis på jord ikke, at vi kan komme til at genere andre mennesker, når vi vil gøre tilværelsen bedre for de mange? Vi kan jo komme til at genere de rige – de rige svin. Derfor skal vi ikke kræve ind her på jorden, men samle os skatte i Himlen og lade de rige samle og nyde skatte her på jorden.

Sjovt nok bliver Jesus citeret for (Matthæus 19,21), at de rige bør give deres rigdom til de fattige (man skal dog ikke tro på alt, hvad man hører). Men hvis de rige ikke vil det, så kan vi tage selv.